Geen categorie 

Blog over eiken panelen

Eik is altijd een populaire keuze geweest in Europa, het VK en Amerika, grotendeels vanwege de beschikbaarheid als inheems hout. Sinds de eeuwwisseling is het gebruik ervan echter jaar na jaar toegenomen op locaties zoals het Verre Oosten. Traditioneel werden zachte houtsoorten zoals grenen op plaatsen gebruikt omdat ze gemakkelijker verkrijgbaar zijn, maar eiken wordt snel een rivaal.

Met dit in gedachten zullen we ingaan op de voordelen van het gebruik van eiken panelen bij het maken van meubels en de redenen voor de voortdurende populariteit ervan als materiaal.

Beschikbaarheid

Grote eiken panelen voor het maken van meubels zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Dit maakt de constructie eenvoudiger en garandeert lange, ononderbroken lijnen naar het eindproduct. Hierdoor is eik het beste hout voor eettafels, keukenwerkbladen en soortgelijke grote stukken. Het is altijd de moeite waard om te controleren of de hardhouthouthandelaren die je gebruikt, FSC- en PEFC-gecertificeerd zijn. Dit is niet alleen het teken van een gerenommeerde handelaar, maar zorgt ook voor een product van hogere kwaliteit.

Uiterlijk

Een van de belangrijkste kenmerken die consumenten naar eiken panelen trekt, is hun kenmerkende gouden kleur. Omdat eiken panelen al zo lang in traditioneel schrijnwerk worden gebruikt, hebben ze voor velen een geruststellende vertrouwdheid. Het kan echter ook een aanvulling zijn op modernere ontwerpschema’s met zijn strakke randen en subtiele nerf. Voor oudere gebouwen vormt het uiterlijk van eiken meubelen een aanvulling op de oudere armaturen, wat een gevoel van continuïteit geeft aan de omgeving.

Duurzaamheid

Als hardhout heeft eik een natuurlijke sterkte en een lange levensduur en kan het veel misbruik verdragen in vergelijking met andere houtsoorten. Zelfs in vergelijking met ander hardhout zoals mahonie is het uitzonderlijk sterk en slijtvast. Gewoon met uw vingernagel op een meubel van grenen drukken, laat een onuitwisbare deuk achter en ontsiert het uiterlijk. Eiken panelen daarentegen zijn bestand tegen de meeste stoten en langdurige slijtage zonder dat het uiterlijk verandert. Dit maakt eiken het beste hout voor meubels in goed gebruikte gezinsruimtes of openbare eetruimtes waar het veel zal worden gebruikt.

Meer

Leave a Comment